TERÀPIA DE PARELLA

Quan la parella està passant per un moment difícil és important que abans que la distància entre ells es faci excessivament gran prenguin la decisió de demanar ajuda.

La teràpia de parella els pot ajudar a afrontar la seva crisi , poder recuperar la comunicació perduda i tenir més eines per afrontar-la en un futur. La teràpia pot ajudar a veure la seva situació des d’una altra perspectiva que faciliti l’apropament entre la parella. Això implica en cadascun dels membres posar en marxa els canvis necessaris per continuar amb la relació.

D’altra banda, la teràpia també pot ajudar a decidir que potser la millor opció és la separació. En aquest cas, també es pot treballar perquè aquesta sigui el menys traumàtica possible.

Es realitzen tres primeres sessions d’avaluació. En aquestes sessions s’exposa la situació actual i les dificultats per les que està passant la parella, la seva història amb les seves respectives famílies i la seva història d’amor.

Amb aquestes sessions es pot fer una primera avaluació i pronòstic de canvi en la parella. Per experiència podríem dir que en un marge d’entre 10 i 12 sessions les parelles amb motivació poden introduir canvis.

Els temes que podem abordar des de la teràpia de parella son diversos:

  • Discussions i baralles freqüents
  • Dificultats de comunicació que impedeixen resoldre els conflictes
  • Pèrdua de confiança
  • Distanciament
  • Problemes amb les famílies polítiques
  • Desacords en l’educació dels fills
  • Infidelitats
  • Problemes en les relaciones sexuals, falta de desig, …